Bednar kylvökoneet – Laitteet omaa luokkaansa!

Bednar Omega sarjan kylvökoneet ovat erittäin monipuolisia, suunniteltu kestämään, sekä edistämään tilan töitä!

Käyttäjäkokemus

Olen kylvänyt Bednar Omega 6000 Fertillä kahtena keväänä omia ja asiakkaiden peltoja yhteensä noin 400ha. Yhtenä tärkeimmistä ominaisuuksista pidän riittävän suurta rengas kokoa, joka kantaa koneen hyvin meidän keveillä mailla, jotka kynnetään tai muokataan pääsääntöisesti keväällä. Crushbar etulata ja muokkauslautaset mahdollistavat kylvön suoraan kynnökseen tai kevytmuokattuun maahan. Omegan helppokäyttöinen kiertokoe järjestelmä mahdollistaa myös koneen tyhjennyksen lajikkeen vaihdossa suursäkkiin. Vantaisto on helpposäätöinen ja rakenne pitää kylvösyvyyden tarkasti pellon pintaa mukailen. Omegalla on kylvetty ongelmitta: Vehnää, Kauraa, Ohraa, Hernettä, Rypsiä ja Heinänsiemeniä.

Antti Rinkinen

Käyttäjäkokemus

Suurin osa omista ja asiakkaidemme pelloista on sängellä talven yli. Olemme jo vuosia satsanneet ohran korkeaan satotasoon. Haittapuolena tästä on keväällä runsas kasvimassan määrä, joka pitää sekoittaa maahan, jotta saadaan tasainen orastuminen. Meillä on käytössä sekä lautasmuokkaimessa ja kylvökoneessa aggressive lautaset, jotka poikkeuksellisen hyvin silppuaa olkea ja sekoittavat sen tehokkaasti maahan. Lautasmuokkauksen jälkeen kylvö on erittäin helppoa, kun Bednarin hyvin leikkaavat kylvövantaat sijoittavat siemenet oikeaan työsyvyyteen. Tänä keväänä (2016) orastaminen oli poikkeuksellisen tasaista, kun kylvimme ensimmäistä kertaa Bednarilla. Kylvimme eri olosuhteissa, monille eri maalajeille ja jopa suorakylvönä. Bednar tuntuu toimivan niillä kaikilla, vaikka kylvövauhti vaihteli 8-20km/h ja välillä oli erittäin märkiä paikkoja.

MTY Nisula / Janne Nisula

Laitteen valmistajan kertomaa

Omega-kylvökonetta suunniteltaessa, laitoimme pääpainon tarkkaan kylvöön ja kylvöpohjan valmistelemiseen. Nämä kaksi päämäärää, mukaan lukien riittävä tila kasviyksilöiden välillä, ovat välttämättömiä korkeatasoiselle kylvölle ja tasaiselle taimettumiselle. Lisämuokkainten ansiosta onnistuimme parantamaan ennen kylvöä tapahtuvaa muokkausta valtavasti, erityisesti vaikeissa olosuhteissa. Toinen suuri keskustelun aihe oli rivinväli. Keskustelimme johtavien viljelijöiden kanssa ja päädyimme 12,5 cm riviväliin. Tämä perustui vuosien kokemukseen ja mahdollisuuteen verrata 12,5 cm suurempaan riviväliin. Viljat yleensä orastuvat paremmin 12,5 cm rivivälillä.

Toimitusjohtaja Bednar FMT

Bednar Omega OO Ferti

Kylvölannoitin joka sopii Suomen olosuhteisiin niin kasvaville tiloille, kuin urakoijille. Sillä voidaan kylvää kaikissa olosuhteissa, niin suoraan sänkeen, kuin valmiiksi muokatulle. Limitetyt suuret vannaskiekot ja hydraulinen painatus varmistaa oikean kylvösyvyyden myös kovilla maalajeilla. Lannoitus voidaan tehdä erilliselle lannoitevantaille siemenrivien väliin, hajalevityksenä lautasmuokkaimelle tai samaan vantaaseen siemenen kanssa. Muokkaus ja lannoitus vaihtoehdot tekevät Omega Fertistä markkinoiden monipuolisimman kylvölannoittimen.

  • Useita muokkainyhdistelmä vaihtoehtoja
  • PSP-vantaisto on markkinoiden tarkin
  • Osin Offset jyräpyörästö ja tiekuljetus aina neljän pyörän varassa – kuin perävaunua vetäisi
Lue lisää kylvökoneista

Omgea Optima OO_L

Uuden sukupolven Bednar kylvökone. Muovisäiliö poistaa koneesta turhaa massaa ja silti tuttu vankka runkorakenne säilyy. Myös muokkainvalikoima pysyy entisellään. Muovisäiliö on immuuni korroosiolle ja siksi odotamme siitä myös Ferti mallia – OO_L on toistaiseksi saatavissa ainoastaan yksikammioisella säiliöllä.

  • Kevyempi kone – parempi polttoainetalous
  • Silti vankka rakenne
  • Tutut hyvät ominaisuudet Omegasta säilytetty