Image

Lietteenlevittimet

Samson on tanskalainen valmistaja, joka tekee tuotteensa laadusta tinkimättä. Heidän tuotteensa on suunniteltu kestämään suuria ajomääriä vuodesta toiseen. Siksi se onkin isojen maatilojen ja urakoijien suosiossa. Mallisarjoja löytyy kaikkiin tarpeisiin. Samson säilyttää arvonsa. Vaikka mittarissa olisi 300.000 m³ vaunu näyttää uudelta. Samson on kallis, mutta vain kerran.
Image

Samson PG II – lietevaunut

PG lietevaunut ovat laadun standardi. Vakiona on mm hydraulinen alusta, jonka ansiosta vaunu tulee sukkasillaan perässä. Alustoja on kahta mallia – kaksi- ja kolmiakselinen. Ainoastaan säiliön halkaisija muuttuu, kun vaunu kokoa kasvatetaan.

Eli jos teet siirtoajoa isoilla kuormilla, mutta peltoajoon haluat pitää kuormakoon pienenä, niin sinun kannattaa valita 20 m³ säiliö ja täytön pysäytys automatiikka. Tyhjäpaino kasvaa ainoastaan 400 kg, mutta voit hyödyntää täyden kapasiteetin siirtoajossa ja levityksessä, vaikka puolikkaita kuormia. SM8000 ohjaimella voit asettaa automaattisen täytön pysäytyksen, kun haluttu kuutiomäärä on säiliössä.

Tutustu lisää
Image

Samson TG – lietevaunut

TG on yksinkertaisempi versio PG II:sta. Siinä ei ole samoja hienouksia, kuin PG II:ssa, mutta se on perusvarma ratkaisu. Se on lähempänä vanhan mallin PG-vaunua. Siinä on vakiona myös hydraulinen alusta, joka on Samsonin tavaramerkki.

Malleja on kaksi 18 m³ ja 20 m³, molemmat kaksi akselisia. TG-sarjan vaunuja voit ohjata pelkällä traktorin hydrauliikalla, tai SM3000 tai SM5000 ohjaimilla. Täyttöön on mahdollista valita vain ejektori ”imupaine-täyttö”, ylätäyttö tai ulkopuolisella pumpulla täyttö. Tutustu Samsonin ainutlaatuiseen ejektoritäyttöön!

Tutustu lisää

Vaihtoehdot täyttöön

Pumppukuormain

Samsonin pumppukuormaimessa on hyvä ulottuvuus. Metrin päästä altaan reunalta yllät yli neljän metrin syvyyteen. Pumppukuormaimessa on 2,5 m teleskooppi varsi ja kaksi taitetta, eli pystyt laskemaan sen hyvinkin pieneen aukkoon, esimerkiksi kokoojakaivoon.

Pumppukuormaimella pääset jopa 10 m³/min täyttönopeuteen ja saat aina tankin täyteen, koska vaahto palaa takaisin altaaseen. Voit varustaa pumppukuormaimen myös purkumahdollisuudella, jolloin kaivojen sekoittaminen onnistuu nopeasti ja voit purkaa kuorman siististi etäsäiliöön tai toiseen lietevaunuun. Pumppukuormaimen voit valita ainoastaan PG II-vaunuun.

Ejektori

Ejektori on moderni versio imupaine täytöstä. Itse säiliöön ei kehity alipainetta, vaan imu saadaan aikaan kierrättämällä purkupumpulla lietettä, jolla saadaan täyttöputkeen max 0,9 barin paine. Myös ejektorilla vaunu saadaan 100 % täyteen. Notkeaa lietettä säiliöön saadaan 6 m³ minuutissa.

Ejektorin etuina on kevyt rakenne verrattuna pumppukuormaimeen, ei kuluvia osia purkupumppua lukuun ottamatta, nostokorkeus jopa 7,5 m maanpinnan alapuolelta. Vaunuun tullessaan liete kulkee kivitaskun yli, jonka ansiosta purkupumpulle ei kulkeudu kiviä yms. vierasesineitä. Ejektori tarvitsee 450 litran siemenlietteen. Jos se pidetään sulana, niin käyttö onnistuu myös pakkasella.

Ejektorin kanssa käytetään SAP 1 tai 2, eli ”Side Arm Filling System”. SAP1 on yksinivelinen – lähinnä suppilotäyttöä varten, eli lietealtaaseen tai kaivoon menee putki ja altaan reunalla olevasta suppilosta imetään 10” putkea liete vaunuun. Liete kulkee kolmisiipisen siivikon läpi, joka silppuaa ja homogenisoi lietettä. SAP2 on monipuolisempi käsivarsi. Siinä on kaksi taitetta ja keskipakoispumppu.

Pumpun jälkeen on mahdollista laittaa yhde suppiloon, jolla voi ime kaivosta, altaasta, tai vaikka toisesta lietevaunusta. Tai taipuisan imuputken, jolla voi turvallisesti imeä lietteen suoraan laguunialtaasta. Lisäksi tietysti löytyy erilaisia mahdollisuuksia ulkopuolisiin yhteisiin, niin ylä- kuin alakauttakin. Täyttölaitteita voidaan tarpeen mukaan räätälöidä, eli voit esimerkiksi valita pumppukuormaimen lietteen ajoon ja jos välihommina teet kiinteistöjen kaivojen tyhjennystä, niin voit ottaa lisäksi ejektorin + SAP 1 tai 2.

Lietteen purku

Lietteen purku – lietteenlevitin puomistot ja multaimet

Samsonissa on tehokas purkupumppu. Se pystyy tuottamaan jopa 15,5 m³/min 4,5 barin paineella. Siksi sitä voidaan käyttää erittäin leveiden levittimien kanssa tehokkaasti. Samsonin omaa valmistetta on laaja valikoima erilaisia letkulevittimiä ja multaimia.

Lisäksi niihin saa perinteisiä lautaslevittimiä jopa 24 m työleveyteen. Veitsimultaimen valmistaa Vogelsang.

Tutustu lisää
Image

TE8 – yksikiekkomultain

Yleisin Suomessa, koska se soveltuu monipuolisesti erilaisille tarpeille sänkimaasta – nurmeen ja muokattuun maahan, koska siinä on automaattinen syvyydensäätö, kuten puimurien pöydissä, jolloin se ei uppoa liikaa pehmeässäkään maassa. Siinä on vakiona hydraulinen vakain, joka sallii kurvien ajon rikkomatta nurmen pintaa.

Kiekot ovat pareittain ovat pareittain yhdessä rivissä 25 cm välein. Välittömästi kiekon takana on suulake, jonka muotoilu takaa lietteen kulkeutumisen maan sisään. Työleveys on aina kahdeksan metriä.

  • TD-sarja kaksikiekkomultaimet
  • CM ja CMX -kultivaattorimultaimet
  • SD-lautasmuokkainmultain

Kuivalantavaunut

Samson kuivalannan levittimet

Tutustu lisää Samson SP, FLEX- ja US-sarjojen kuivalannan levittimiin.
Katso kuivalannanlevittimet
Huolto hoituu!
Samson huollot ja varaosat meidän kauttamme kilpailukykyiseen hintaan!
Tutustu huoltotiimiin