Maanmuokkaimet

Muokkaimia kokekemuksella!

Bednar on valmistanut ensiluokkaisia maanmuokkaimia yli 20 vuotta. Muokkaimien suunnittelu ja totetus pohjautuu käyttökokemuksiin ja äärimmäisiin testiolosuhteisiin. Jotta voidaan myydä asiakkaalle vain parasta on koneet testattava vaativissakin olosuhteissa.

Yhteistyötä koetilojen kanssa

Yhteistyö Tšekin maatalousyliopiston kanssa on jatkutunut koko Bednar muokkaimien elinkaaren. Yhteistyössä yliopiston kanssa on kehitetty jankkuroinnin yhteydessä syvään annettavaa kalium lannoitus. Se antaa sadonlisää vehnälle ja rypsille.

Premium-luokan työkoneita!

Bednar maanmuokkaimet ovat Premium-luokan työlaitteita. Esimerkiksi jankkurit pystyvät korvaamaan kokonaan kynnön, muokkaavien ominaisuuksiensa ansiosta. Ne ovat kestäviä laadukkaasti valmistettuja ja suunniteltu kovaan käyttöön!

Kultivaattorit

Kultivaattori – Fenix FN/FN_L

Bednar Fenix kultivaattorit soveltuvat sekä matala-, että syvämuokkaukseen (5-35cm). Malleja yhdistää avara rakenne ja vahva runko. Teriä ja siipiä voi vaihdella tarpeen mukaan. Syvään ajaessa pelkät suorat kärjet ja matalamuokkauksessa voidaan juolavehnää kurittaa koko työleveyden läpi leikkaavilla siipiterillä. Samalla saadaan yhdellä ajokerralla tasainen kylvöpohja.

 • Vahva runko mahdollistaa jopa 35cm työsyvyyden
 • Terävaihtoehtoja tarpeen mukaan
 • Useita pakkeri vaihtoehtoja
 • Työleveydet 3-6m
Lue lisää Fenix

Lautasmuokkaimet

Bednarilla on kahta mallia lautasmuokkaimia. Atlas on tarkoitettu syvempään muokkaukseen (6-16m) ja Swifterdisc matalamuokkaukseen (2-12cm). Kumpaakin malliin on saatavissa kahta erilaista lautasta. Bednar lautasmuokkaimet ovat suunniteltu loppuun asti ja niillä saadaan hyvää jälkeä jo matalissa työnopeuksissa, lisäksi ne ovat erittäin tasapainoisia, eikä niillä tule lautasmuokkaimille tyypillistä pompotusta.

Atlas

Mallit : Atlas AO – Atlas AM – Atlas AO_L – Atlas AN

Atlas lautasmuokkaimissa 620x6mm lautaset, jotka ovat jyrkkään kulmaan. Atlas sopii parhaiten syksyn perusmuokkaukseen, koska isot lautaset leikkaavat pohjan tasaisesti, kun työsyvyys 6-16cm, mutta silti se on polttoainetaloudellinen. Lautasia on kahta tyyppiä lovettu ja A-disc. A-disc tarkoittaa aggressiivista muokkausta ja sen erityismuotoiltu lautanen silppuaa kasvijätettä ja murustaa maata tehokkaasti, jolloin kasvijätteen maatuminen nopeutuu.

 • Edullinen käyttää – matala polttoaineen kulutus
 • Työleveydet 3-12 m
 • Useita pakkeri vaihtoehtoja
Lue lisää ATLAS

Swifterdisc

Swifterdisc XN – Swifterdisc XO_F – Swifterdisc XE

Swifterdiscissä on 520×5 lautaset, jotka ovat asetettu melko pystyyn. Se on tarkoitettu matalamuokkaukseen (2-12cm) heti puimurin jäljeltä tai kylvöpohjan valmistamiseen. Muokkauslautasia on kahta tyyppiä, lovettua ja A-disciä. A-disc eli aggressive silppuaa tehokkaasti kasvijätettä ja se murustaa kokkareet jättäen kylvöä varten sopivan mururakenteen. Välittömästi puinnin jälkeen tehty muokkaus idättää puintitappio jyvät ja rikkaruohot ennen varsinaista syysmuokkausta. Swifterdisciin saa lisävarusteena ladan, jolloin sen käyttö monipuolistuu maatilan yleismuokkaimena.

 • Erinomainen työjälki
 • Monipuolinen muokkain
 • Työleveydet 3-14 m
Lue lisää Swifterdisc

Jankkurit

Terraland

Terraland TO – Terraland TN – Terraland DO

Terraland on muokkaava jankkuri, joka on todellinen vaihtoehto perinteiselle kyntämiselle. Sillä voidaan tehdä yhdellä ajokerralla vesitilaa ja kuohkea pintamaa, joka lämpiää nopeasti. Suomenkin oloissa Terraland TO ja TN käytetään kevätkynnön sijasta, jolloin suuremman työsaavutuksen lisäksi on voitu jättää tasausäestys ja äestys pois ja jyrsinkylvää peruna suoraan lämpimään penkkiin. Terraland DO on taas lautasmuokkaimen ja jankkurin yhdistelmä, jolla voidaan tehdä syksyn perusmuokkaus yhdellä ajokerralla.

 • Todellinen vaihtoehto kynnölle
 • Korkea työsaavutus
Lue lisää Terraland

Riviväliharat

Row – Master

Row-Master on monipuolinen rivinvälihara, jolla voidaan muokata kaikkien rivikasvien riviväliä. Se voidaan varustaa kameralla, joka tunnistaa esimerkiksi sokerijuurikkaan kaksilehtiasteelta alkaen. Tästä ominaisuudesta Bednar sai kameravalmistaja Claasin kanssa yhdessä hopeisen palkinnon 2017 Agritechnica messuilta. Row-Masteria on kahta mallia. Row-Master RN_S on perinteisten

 • Monipuolinen valikoima teriä
 • Kameraohjauksella harauksen aloitusta voidaan aikaistaa
 • Työleveydet 3-9 m
Lue lisää Row-Master

Olkiharat

Striegel-Pro

Striegel-Pro olkiharat soveltuvat rikkaäestykseen ja olkiäestykseen puimurin jälkeen, kun ei haluta muokata pintaa liikaa, vaan jättää olkikate suojaksi.

 • Vahvat piikit viidessä rivissä, silti hyvä läpäisy
 • Piikin työskentelykulmaa muuttamalla voidaan agressiivisuutta muuttaa
 • Työleveydet 6 -12 m
Lue lisää Striegel-Pro