Murskaimet – Bednar ja Müthing

Työtehoa murskaukseen Bednarilta

Vaakatasomurskain on nopea ja energiatehokas ratkaisu suurten alojen kasvuston murskaukseen. Se on parhaimmillaan kesantojen murskauksessa, laidunten puhdistusniitossa ja viherlannosnurmien murskauksessa. Bednar murskaimilla voidaan murskata myös nuorta pajua ja muuta puuta. Bednar on tehty kestämään. Siinä on vahvistettu runko, kestävä Bondiol&Pavesi voimansiirtolinja ylikuormakytkimillä ja galvanoitu runko.

MIksi Bednar ja Müthing?

Kun työlle haetaan maksimaalista tehokkuutta, pitkää käyttöikää, huoltovarmuutta ja helppokäyttöisyyttä. Halutaan kuitenkin säilyttää ammattimaiset ominaisuudet, on valinta laitevalmistajien välillä helppo!

Müthing – kelamurskainten kuningas!

Sen koko olemus huokuu saksalaista laatua. Sen mallistosta löytyy erilaisia malleja maatalouteen ja urakointiin. Müthingillä on kolme patenttia murskaimiinsa: vastaterä, painonsiirtojärjestelmä MU-SOFA ja sivukoneen laukaisu osuessa esteeseen. Ne jakautuvat karkeasti jaotellen maatila ja pro malleihin.

Bednar – Kestävyyttä ja pitkä käyttöikä

Kaikkiin laitteisiin on saatalvilla lisävarusteena erityinen kivisuojaus, eli runkoon pultatut kulutuslevyt, jotka suojaavat rungon ylöspäin sinkoutuvilta kiviltä. Nämä ominaisuudet tekevät Bednar Mulcherista pitkäikäisen hankinnan. Lisävarusteina on myös vastaterät eteen, sekä levityssiivet, joiden avulla kasvimassa leviää tasaisesti koko koneen leveydelle. Tämä on tärkeä ominaisuus mm luomussa, kun murskataan viherlannosnurmia.

Mulcher MZ

MZ-sarja on kolme roottorinen ja siinä on neljä terää per roottori. Työleveydet ovat 4,5m ja 6,0m. Se on nopea säätää työasentoon eri traktorien välillä ja sopii sen takia erinomaisesti myös porukka koneeksi. Niissä on kummassakin vakio hanat sivusiivissä, joilla ne voidaan lukita vaakasuoraan, jolloin esimerkiksi ojanvarret voidaan siistiä, kun sivulohkon tukipyörä kulkee tyhjän päällä. Yleensä kuusi metriseen tulee sivulohkoon tuplapyörät ja keskilohkoon teli, eli yhteensä kahdeksan pyörää, jolloin kone kulkee tasaisesti ja kantaa hyvin hieman märemmissäkin paikoissa.

Lue lisää

Mulcher MM

MM on seitsemän metriä leveä, viisi roottorinen murskain. Siinä on samat hyvät ominaisuudet kuin MZ-sarjassa. Neljä terää per roottori, vastaterät ja levityssiivet takaavat hyvän työjäljen. MM 7000:ssa on vakiona kahdeksan pyörää ja keskilohko teli.

Lue lisää

Mulcher MO

Kompakti murskain nostolaitteisiin. Työleveys 2,25m. Neljä terää yhdessä roottorissa. Saatavilla tällä hetkellä ainoastaan erikoistilauksesta.

 • Galvanoitu runko, vahvistetut roottoripesät ja suojattu voimansiirtolinja vakiona
 • Rungonkivisuojat lisävarusteena
 • Markkinoiden paras levitystasaisuus
Lue lisää

Müthing – Kuningaslaatua kelamurskaukseen

Maatilamallit ovat hieman kevyempiä ja voimantarve pienempi. Pro malleissa on kaikki mitoitukset tehty vaativaan käyttöön ja pitkään elinkaareen. Kaikissa malleissa terät on asetettu roottoriin kaksoisspiraalin muotoon, joka vähentää polttoaineen kulutusta ja maakosketuksen riskiä. Valkoimasta löytyy niin: Etu- ja takamurskaimet kuin sivumurskaimet.

Etu- ja takamurskaimet

Etu/taka murskaimissa on voimanotto ja sovitteet kummallakin puolella konetta ja niitä voidaan käyttää kummassakin päässä tarpeen mukaan. Jos murskainta käytetään etunostolaitteissa, niin siihen voidaan lisävarusteena asentaa MU-SOFA järjestelmä, joka on eräänlainen aktiivinen kellunta. Sillä saadaan siirrettyä koneen paino etuakselille, jolloin kääntyminen on helpompaa ja murskain ei uppoa peltoon. Tämä
vähentää tukirullaan tai -pyöriin kohdistuvaa rasitusta. Työleveyksiä löytyy 1,2m koneesta aina 8,6m perhoseen.

Sivumurskaimet

Etu/taka murskaimissa on voimanotto ja sovitteet kummallakin puolella konetta ja niitä voidaan käyttää kummassakin päässä tarpeen mukaan. Jos murskainta käytetään etunostolaitteissa, niin siihen voidaan lisävarusteena asentaa MU-SOFA järjestelmä, joka on eräänlainen aktiivinen kellunta. Sillä saadaan siirrettyä koneen paino etuakselille, jolloin kääntyminen on helpompaa ja murskain ei uppoa peltoon. Tämä
vähentää tukirullaan tai -pyöriin kohdistuvaa rasitusta. Työleveyksiä löytyy 1,2m koneesta aina 8,6m perhoseen.

MU-PRO/S Vario

Tämä on murskain, joka nostaa sivumurskainten järeys käsitteen uudelle tasolle. Sillä on luokkansa suurin ulottuvuus sivulle – peräti 4,45m traktorin keskilinjasta. Voimansiirto kulkee kulmavaihteiden kautta, jonka ansiosta nivelakseleiden mitat ollaan saatu pidettyä kohtuullisena. Työleveys 2,5m – tehontarve 200hv.

 • Niittää suoraan traktorin takaa ja sivulta
 • Ulottuvuuden ja rakenteen ansiosta sopii erinomaisesti maantien varsien urakointiin
 • Helppo huoltaa

MU-L/S Vario

Maatilakäyttöön passeli sivu/takamurskain. Soveltuu kesantojen ja ojan varsien niittoon 70-130hv traktoreilla. Tukirullan laakerointi ja kiinnitys on muista poikkeava – kestää! Terät ovat kaksoisspiraalin muodossa roottorissa, joka on polttoainetaloudellinen. Patentoidu mekaaninen laukaisu estää konetta hajoamasta, jos kone osuu heinikossa piilossa olevaan esteeseen. Työleveydet 2,0-2,5m

 • Näppärä maatilan yleiskone
 • Pitkä käyttöikä ansiosta sopii erinomaisesti maantien varsien urakointiin
 • Helppo huoltaa

MU-Farmer

Farmer malli on erityisesti isojen kasvimassojen murskaukseen, esim. viherlannosnurmilta tai kerääjäkasvi pelloilta. Sopii käytettäväksi edessä tai takana. Jos kone on vain takana, niin siihen voidaan laittaa kunnolliset tukipyörät. Etukoneisiin voidaan asentaa painonsiirto MU-SOFA, jolla koneen paino saadaan siirrettyä etuakselille. Tämä parantaa ohjattavuutta, eikä kone pääse sukeltamaan pehmeissä paikoissa.

 • Suunniteltu isojen kasvimassojen murskaukseen nopeutta alentamatta
 • Sopii käytettäväksi etu tai takakoneena
 • Helppo huoltaa