Siilot

Siiloissa on eroja!

Äkkiä ajatellen voisi luulla, että on samantekevää, minkälaisessa siilossa rehut varastoidaan, mutta kun tarkemmin asiaa tarkastellaan, niin ei ole. Hyvä rehuhygienia on tärkeä asia. Pelkästään jyrsijöiden ja lintujen rehuun kiinni pääsemisen estäminen ei riitä. On myös tärkeää, että rehu on aina tuoretta, eikä siihen tule kondenssivedestä paakkuja, jotka homehtuvat.

Erityismuotoiltu pohja!

Pohja mahdollistaa sen, että ensiksi sisään ajettu rehu tulee ensimmäisenä ulos. Se purkaantuu koko siilon leveydeltä, jolloin lajittumista ei tapahdu, vaan rehun laatu pysyy tasaisena koko ajan. Kun siilo täytetään puhaltamalla, täyttöyhteessä pitää olla iso sykloni, jonka avulla rehupelletit pysyvät ehjänä. Sykloni auttaa siiloa myös hengittämään, jolloin lämmin kostea ilma pääsee ulos siilosta.

Kattokulmalla on väliä!

Tärkeä asia on myös kattokulma.
Mafa siilojen kattokulma on peräti 45 astetta. Tämän takia sen koko tilavuus on hyödynnettävissä. Lisäksi jyrkkä kattokulma helpottaa lämpimän ilman kulkeutumista ulos. Siilot valmistetaan teräslevyistä, jotka
ovat pinnoitettu sinkkialumiini seoksella, joka huomattavasti kestävämpi pinnoite, kuin perinteinen galvanointi. Se on myös erittäin liukas, eikä siihen tartu lika helposti.

Esimerkki siiloja MAFALTA

MAFA UNIK Small

Siilon purkujärjestys on poikkeuksellinen sillä se purkaa alhaalta päin eli siiloon ensin laitettu rehu myös kuluu ensin. Rehu liikkuu koko ajan myös siilon reunoilla. Iso sykloni on hellävarainen rehulle ja pelletille ja mahdollistaa tehokkaan tuuletuksen, jolloin kondenssivettä ei muodostu siiloon

  • Purku alhaalta
  • Iso sykloni hellävarainen rehuille
  • Ikkuna näyttää rehun tason

MAFA UNIK BIG

Mafa-siiloissa on 45-asteen kattokulma, joten siilojen tilavuus on kokonaan hyödynnettävissä. Sinkki-alumiiniseos siilojen pinnoitteena on paitsi kestävä, myös erittäin liukas.

  • Purku alhaalta
  • Iso sykloni hellävarainen rehuille
  • Ikkuna näyttää rehun tason
Tuotannon kasvua Mafa-siilolla

Mafa-siilo on omaa luokkaansa, kun kyseessä on tuotannon kasvu.

"Mafan siilo säilyttää rehun tasalaatuisuuden ja huomattavin ero on, ettei rehu lajitu, jolloin kanojen munantuotanto on hyvin vakaata".

Lataa Mafa esite »
Image