Huippulaitteet edelläkävijöille – luomutuotantoon

Me haluamme kantaa kortemme kekoon luomutuotannon kannattavuuden parantamisessa. Suomessa rikkojen torjunta mekaanisesti kaipasi lisää kalustoa onnistuneen sadon takaamiseksi. Halusimme vastata asikkaiden pyyntöihin ja toimme kotimarkkoinelle “uutta verta”. Päämiehemme on tarkkaan valittuja ja pystymme tarjoamaan näin ollen asiakkaillemme parasta laatua.

BioHarve

  • BioHarrowssa ei ole hanhenjalkoja, vaan kevyet jousipiikki terät, jotka on aseteltu viidelle riville. Näin rakenteesta on saatu avara, vaikka piikki väli (vain 15cm) on pieni. Koska tarkoituksena on kuohkeuttaa maata, ei perässä ole pakkeria, vaan jousipiikit, jotka tasaavat jälkeä.
  • BioHarve käytännössä: Suunniteltu pintamaan rikkomiseen sekä, juurten katkomiseen.
  • Yksinkertainen ja avara rakenne, helppo huoltaa.

PARHAAT TULOKSET MUOKKAUKSEEN SYNTYVÄT BioHarve – BioRotor yhdistelmällä.

BioRotor on tanskalainen innovaatio, josta löytyy vain heikkoja kopioita. Se on erittäin järeä kone. Sitä voidaan käyttää myös ilman esimuokkausta, jolloin esimerkiksi nurmien lopetus käy samalla ajokerralla. Monivuotiset rikkakasvit ovat ongelma kevyillä mailla niin luomussa, kuin tavanomaisessa viljelyssä. Ne lähtevät nopeasti keväällä kasvuun ja peittävät helposti alleen torjumattomana viljelykasvit. Jos rikat ehtivät kasvaa ennen viljelykasvia heikentää se sadon määrää ja huonontaa laatua. Markkinoilla ei ollut saatavilla rikkojen torjuntaan sopivaa laitetta, tästä syystä päätimme kehittää sen itse.
Monien kokeilujen jälkeen syntyi BioRotor ja BioHarrow yhdistelmä. Samalla loimme strategian kestorikkojen torjuntaan. Ensin juuret katkotaan ja sitten ne revitään maanpinnalle.

BioRotor

  • BioRotorilla, nostaa juurimassan maanpinnalle, jonka jälkeen juurtuminen ja uusi kasvu on mahdotonta.
  • Työsyvyys säädetään edessä olevien kannatinpyörien avulla. Takana on hydraulisesti säädettävä levy, jolla voi ohjata roottorin irroittamaa ainesta. Yleensä kansi on täysin auki, jotta kestorikkojen juuret jäisivät pinnalle kuivumaan.
  • Asiakkaat ovat huomanneet, että BioRotor on työkalu, joka on tehty kestämään moninaisia töitä. Se on helppo ja halpa huoltaa